MAT OG DRIKKE

Royal Gastropub

royal-gastropub-interior

Shuffleboard, deilig gastro-mat og et rikholdig utvalg av drikke.

I Kongens gamle venteværelse i Østbanehallen like ved Oslo S og Jernbanetorget, serverer vi deilige retter og et rikt utvalg av både lokalbrygget og utenlandsk øl.

Navnet vårt – Royal – kom nesten av seg selv. Lokalene vi holder til i fungerte nemlig som Kongens eget venteværelse i de dager da Hans Majestet i all hovedsak benyttet seg av tog for å besøke ulike deler av kongeriket. Den delen av puben som tidligere var venterom har fått det passende navnet «Kongerommet».

Vi er opptatt av å sikre autentisitet og skikkelig håndverk i alle ledd. Derfor blir blant annet hamburgerkjøttet egenhendig kvernet på pubens kjøkken for å sikre høyeste kvalitet. Vi serverer alt fra ulike salater til saftig entrecôte, samt mer klassiske pubretter som fish 'n chips, burgere og ulike grove pølser.

Gastropub-mat
Shuffleboard
Stort utvalg av drikke fra fjern og nær
Uteservering med 200 sitteplasser og utsikt mot Operaen
Selskapslokale – «Kongerommet» kan bookes til lukkede selskaper for opp til 65 personer
God plass til større grupper
Gasspeiser og god stemning
Stor bar (all bestilling og betaling skjer i baren)

Hva er gastropub-mat?
Gastronomi er læren om finere kokekunst. Det inneholder ordene gastros (mage) og nomos (lære) fra det greske antikkens vokabular. Kunsten ligger ikke bare i å lage maten, men også i måten den serveres på eller hva den serveres med. Termen gastropub ble først brukt i London i 1991, med gastropuben The Eagle. Man ønsket seg et konsept som kombinerte god drikke med fantastisk mat, eller pub i kombinert med restaurant om du vil. På matfronten var man gjerne inspirert av britisk pubkultur, og derfor er gastromat ofte kjent som engelske tradisjonelle retter som shepherd's pie, fish & chips, bangers & mash. I senere tid har man også inkludert populære internasjonale spesialiteter som hamburgere, chips, lasagne og chili con carne.

Vi har et bredt utvalg av retter for alle smaker!


logo royal gastropub

ROYAL GASTROPUB

Opening hours:
Mon. - Wed.: 11 am - 11.30 pm
Thur. - Sat.: 11 am - 12.30 am
Sunday: 12 - 11 pm

Phone: +47